Moody’s ar putea retrograda ratingurile Deutsche Bank

Autor: CătăIina Apostoiu 22.03.2016

Agenţia de rating Moody’s a plasat ratingurile Deutsche Bank sub evaluare pentru o posibilă retrogradare invocând obstacole în creştere în ceea ce priveşte planul de business al băncii, în condiţiile în care banca germană încearcă să-şi stabilizeze profiturile pe următorii trei ani, relatează CNBC.

Decizia Moody’s vine la câteva zile după ce cea mai mare bancă germană a avertizat că volatilitatea care a caracterizat pieţele financiare în primul trimestru, în mod normal o perioadă foarte bună pentru bănci, va crea dificultăţi întregului sector.

Moody’s a anunţat că evaluarea se va concentra asupra detaliilor privitoare la planul de business al băncii pe anii 2016 şi 2017 şi pe măsura în care acesta va trebui adaptat având în vedere mediul operaţional dificil.

Evaluarea se va concentra de asemenea pe detaliile şi momentul ales pentru reînnoirea platformei tehnologice a băncii, pe care Moody’s o consideră o sursă cheie de venituri şi reduceri de costuri pe viitor.

Potrivit Moody’s, amploarea planului de restructurare al băncii, posibilitatea generării unor venituri mai mici şi riscul unor noi procese sporesc nesiguranţa.

Deutsche Bank a anulat primele destinate membrilor boardului său în acest an după pierderea record înregistrată pe 2015, CEO-ul băncii John Cryan îndemnându-i pe investitori să aibă răbdare în ceea ce priveşte redresarea celei mai mari bănci germane.