Credit Suisse continuă măsurile de reorganizare: va disponibiliza încă 2.000 de oameni

Autor: Indira Crasnea 23.03.2016

În cadrul planului, banca ar urma să reducă din activele riscante din pieţele globale la aproximativ 60 de miliarde de dolari pe an, comparativ cu ţinta precedentă de 83 de miliarde de dolari pe an. Conform estimărilor, banca ar urma să opereze pe pierdere în primul trimestru după implementarea măsurilor.

Restrângerea activităţii de investiţii şi reducerea locurilor de muncă ar urma să aducă băncii tăieri de costuri de 1,7 miliarde de dolari.

Credit Suisse doreşte să oprească prăbuşirea preţului acţiunilor băncii, care au scăzut cu 41% de la anunţul din octombrie că banca a intrat în ”revizie generală”, în condiţiile în care dobânzile mici, încetinirea creşterii economice din pieţele emergente şi scăderea energiei au dus la pierderi semnificative pentru companie.

"Eforturile noastre speră să pună Credit Suisse într-o poziţie de a genera capital şi creştere profitabilă pe termen mediu şi lung. Măsurile vor întări baza de capital, vor reduce costurile operaţionale şi vor îmbunătăţi rezistenţa şi flexibilitatea noastră", au spus reprezentanţii băncii.​