Miliardele lui Donald Trump vin din Germania

Autor: CătăIina Apostoiu 25.03.2016

Strămoşii lui Donald Trump provin din Kallstadt, Germania, un sătuc situat nu departe de Frankfurt. Când miliardarul american, candidat la preşedinţia Statelor Unite, are nevoie de un împrumut, de aici îi vin banii, scrie Deutsche Welle.

Cea mai mare parte a finanţărilor de care are nevoie Trump vine de la Deutsche Bank, cea mai mare bancă a Germaniei. Aceasta i-a acordat lui Trump credite de miliarde de dolari, dar relaţia dintre aceştia nu a fost întotdeauna una fără probleme. Potrivit Wall Street Journal, Trump nu a plătit 334 mil. dolari dintr-un împrumut de 640 mil. dolari ce-i fusese acordat de Deutsche în 2005. 

Trump a dat banca în judecată, insistând că criza financiară reprezintă un motiv destul de bun pentru a nu-şi fi plătit datoria la timp. Valoarea totală a creditelor acordate de Deutsche lui Trump se ridică la 2,5 miliarde de dolari. Deutsche Bank nu este numai cel mai mare creditor al omului de afaceri newyorkez, dar şi singurul. Majoritatea băncilor americane au încetat de mult orice relaţii cu Trump.