UPC îşi combină operaţiunile din Cehia şi Slovacia

Ziarul Financiar 25.03.2016

Compania de cablu UPC îşi va unifica operaţiunile din Cehia şi Slovacia într-o nouă companie, care va fi condusă de Martin Miller, şeful operaţiunilor din Slovacia, conform unui anunţ al operatorului.

Frans-Willem de Kloet, actualul şef al UPC în Cehia, va prelua, pe de altă parte, operaţiunile din Polonia. Noua entitate va avea un portofoliu de 1 milion de clienţi cu 1,6 milioane de abonamente, devenind astfel a doua mare entitate a UPC din regiune.

„Sunt încrezătoare că integrarea celor două companii va accelera introducerea de servicii noi şi va determina o unificare a strategiei de business. Noua structură va contribui la o utilizare mai eficientă a capitalului”, a declarat Severina Pascu, CEO pentru operaţiunile UPC din Europa Centrală şi de Est.

Românca Severina Pascu a preluat la jumătatea anului trecut conducerea regiunii pentru UPC, după ce anterior a ocupat poziţia de CEO al companiei de cablu în România şi Ungaria. Şi grupul german Deutsche Telekom a decis recent să îşi combine operaţiunile din cele două ţări.