Parchetul din Charleroi exclude pista teroristă în cazul morţii agentului de la centrala nucleară

Autor: Roxana Maciuca 26.03.2016

Publicaţia La Derniere Heure relata, sâmbătă dimineaţă, că agentul de securitate a ieşit să-şi plimbe câinele în comuna Charleroi, din regiunea Bruxellesului, joi seară, când a fost împuşcat mortal.

În plus, cartela sa de acces în centrala nucleară la care lucra a fost furată, în contextul în care s-a lansat teoria că teroriştii ar fi plănuit să bombardeze iniţial centrale nucleare din Belgia, dar pe fondul întăririi securităţii în zonele respective, s-au reorientat spre aeroport şi metrou.

Imediat au fost luate măsurile necesare pentru dezactivarea cartelei de acces, care ar fi putut fi mobilul crimei, lansează ipoteza publicaţia respectivă.

Dar potrivit postului public belgian VTM, citat de Reuters, Parchetul din Charleroi exclude o posibilă legătură între moartea agentului de securitate şi atentatele teroriste din Bruxelles, de marţi, în care au murit 31 de persoane şi neagă faptul că legitimaţia de acces a bărbatului ar fi fost furată şi dezactivată de autorităţi.

Contactat de Reuters, Parchetul din Charleroi a refuzat să comenteze informaţiile.

Publicaţia Le Soir susţine că bărbatul lucra ca paznic la Institutul naţional pentru elemente radioactive localizat în Fleurus, în sudul Belgiei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale a declarat că nu comentează informaţiile pentru că investigaţia este în curs de desfăşurare.

Vineri, agenţia de reglementare a activităţilor nucleare din Belgia a retras ecusoanele de acces unor membri ai personalului şi le-a interzis altora accesul în instalaţii nucleare, din cauza unor îngrijorări cu privire la faptul că centralele nucleare ar putea fi ţinta unor extremişti, relata AP.

Purtătoarea de cuvânt a agenţii a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora 11 angajaţi de la centrala nucleară Tihange au rămas fără ecusoane săptămâna aceasta.