Farmec îşi extinde reţeaua cu cinci magazine în acest an

Autor: Indira Crasnea 28.03.2016

"Pentru 2016 mai plănuim să ne extindem în ţară cu minim cinci magazine proprii Farmec, acestea urmând a fi amplasate atât în zone cu trafic intens din comerţul tradiţional, cât şi în unele centre comerciale. De asemenea, acordăm o importanţă deosebită şi magazinului nostru online, care în 2015, a înregistrat vânzări mai mari de un milion de euro, clienţii preferând să achiziţioneze produsele noastre astfel", a declarat Codrean Pop, director de vânzări al Farmec, citat într-un comunicat.

Anul trecut, compania a înregistrat o medie de 16.000 de clienţi pe lună în magazinele sale. În prezent, Farmec are şapte puncte de distribuţie în Cluj, Bucureşti, Constanţa, Argeş, Timiş, Braşov şi Neamţ şi trei puncte de lucru în Baia Mare, Craiova şi Focşani.

De asemenea, brandurile Farmec sunt prezente în marile lanţuri de retail şi farmacii.

Producătorul de cosmetice Farmec Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 172,5 milioane lei (38,8 mil. euro), în creştere cu circa 13% faţă de 2014.

Produsele cosmetice ale companiei sunt comercializate în peste 30 de ţări, principalele pieţe fiind Japonia, Ungaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Emiratele Arabe Unite, Irak, Kuwait şi Canada.