Piaţa asigurărilor din Banat nu ţine pasul cu economia. Judeţele din regiune aduc doar 5% din subscrierile totale. La nivel macro doar Timişul contribuie cu 6% din PIB

Autor: Anelis Baciu 29.03.2016

Piaţa asigurărilor din vestul ţării (regiu­nea Banat) nu a reuşit în ultimii ani să ur­meze ritmul de creştere al economiei, în con­diţiile în care cele patru judeţe generează numai 5% din primele totale subscrise de asi­gurătorii locali, echivalentul a sub 400 mil. lei. La nivel macroeconomic însă regiunea stă mult mai bine şi doar un singur judeţ, Timişul, dă 6% din produsul intern brut (PIB) anual.

În aceste condiţii se pune problema iden­tificării unor soluţii pentru stimularea pieţei asigurărilor din regiune şi conştien­tizarea populaţie şi a companiilor cu privire la riscurile la care sunt expuşi.

Ziarul Financiar împreună cu Omniasig fac primii paşi în această direcţie şi vor con­tura astăzi la Timişoara cadrul favorabil unor discuţii între companii, brokerii de asi­gurări, autorităţile locale şi cele centrale.  Invitatul special al evenimentului va fi Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).