Cel mai deştept băiat din energie a tras obloanele. Energy Holding a rămas "o nucă goală" după ce a renunţat la toţi clienţii. "Nu ştiu de unde aveţi numărul meu. Nu pot să vă răspund. La revedere"

Autor: Roxana Petrescu 30.03.2016
Energy Holding, un business costruit pe puternice legături politice, care a beneficiat aproape un deceniu de cea mai ieftină energie din România şi care a alimentat cele mai mari companii locale printre care Petrom, Dacia sau Oltchim, a renunţat anul trecut la toţi clienţii din proprie iniţiativă.

Pe 6 aprilie, compania mai are de primit un verdict într-un proces cu Hidroelectrica, firmă aflată acum în insolvenţă, prin care cere daune de peste un miliard de lei. Până acum, toate procesele intentate de Energy Holding producătorului de stat au fost pierdute. Dacă va pierde din nou, acesta ar putea fi finalul uneia dintre cele mai controversate istorii din energia românească post-decembristă. 

„Din câte ştiu, la finalul anului trecut, de la 1 noiembrie sau 1 decembrie, Energy Holding, a renunţat la toţi clienţii din proprie iniţiativă. Au explicat că se retrag de pe retailul de energie şi că se implică în alte activităţi. Nu se ştie ce activităţi anume, dar acum Energy Holding este o nucă goală“, spun surse din piaţă.

Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze pe baza acestei informaţii.

„Nu ştiu de unde aveţi numărul meu. Nu pot să vă răspund. La revedere“, a spus Codruţ Manea, cel care a ră­mas la conducerea Energy Holding. Compania mai avea la fina­lul anului trecut o cotă de piaţă de 2%, faţă de cele 20% pe care le domina în 2006. Datele din 2014 arată că Energy Hol­ding mai avea un business de 46 de milioane de euro faţă de maximul de 320 mil. euro din perioada 2007-2008.