Mugur Pantaia, şeful HP Inc. România: Avem loc de creştere şi pe PC-uri, şi pe imprimante

Autor: Adrian Seceleanu 01.04.2016

De la finele anului 2015 gigantul american, care are pe plan local peste 3.000 de angajaţi şi un business de peste 100 milioane de euro, funcţionează prin intermediul a trei entităţi juridice. Noua companie HP. Inc a preluat vânzarea de PC-uri şi imprimante şi are aproximativ 1.000 de angajaţi

HP Inc. Romania SRL, noua companie înfiinţată pe plan local de gigantul american Hewlett Packard, unul dintre cei mai mari jucători la nivel global din industria de IT, va gestiona vânzările de PC-uri şi imprimante şi serviciile de suport şi a preluat circa 1.000 de oameni de la celelalte două entităţi juridice prin care grupul îşi desfăşoară activitatea pe plan local. Reorganizarea a avut loc în urma unui proces desfăşurat pe plan global.

„La nivel local de la 1 noiembrie 2015 funcţionăm prin trei entităţi juridice. Pe lângă HP România SRL şi Global E-Business Operations Centre (HP Geboc), de la 1 ianuarie a fost înfiinţată şi compania HP Inc. România SRL“, a declarat Mugur Pantaia, managing director al noii entităţi, în prima conferinţă de presă organizată de compania americană de la demararea procesului de reorganizare.