Acţiunile Takata scad puternic pe fondul zvonurilor legate de costurile unei acţiuni de rechemare în service

Autor: CătăIina Apostoiu 04.04.2016

Acţiunile producătorului japonez de airbag-uri Takata au luat-o puternic la vale în urma unui articol de presă potrivit căruia compania ar putea fi nevoită să suporte costuri de 24 miliarde de dolari pentru a desfăşura cea mai amplă acţiune de rechemare în service din istoria industriei.

Takata ar putea fi nevoită să repare sau să înlocuiască 287,5 milioane de airbag-uri. Acţiunile furnizorului japonez de componente auto au pierdut aproape 20% din valoare la mijlocul săptămânii trecute după ce Bloomberg a estimat costurile acţiunii de rechemare la 2,7 mii de miliarde de yeni (24 miliarde de dolari).

La finalul săptămânii trecute, acţiunile Takata şi-au reluat scăderea, pierzând 5,93% din valoare, după ce recuperaseră o parte din declinul de 20% înregistrat la mijlocul săptămânii. Unul din obstacolele care stau în calea determinării cu exactitate a costurilor de rechemare este legat de faptul că Takata şi clienţii săi producători auto n-au reuşit să ajungă la un acord cu privire la împărţirea costurilor, potrivit Bloomberg.