Lucian Anghel, preşedintele Bursei de la Bucureşti: Suntem pe ultima sută de metri pentru a introduce împrumutul de acţiuni şi tranzacţiile short-selling

Autor: Roxana Pricop 05.04.2016

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), spune că procedurile şi reglementările necesare pentru ca investitorii să poată face împrumut de acţiuni şi vânzări în lipsă (short-selling) au intrat pe ultima sută de metri, estimând că acestea ar putea deveni funcţionale începând din vara acestui an.

Conducerea BVB speră că in­troducerea îm­pru­mu­tului de acţiuni şi a tran­zacţiilor de vânzare în lipsă, tranzacţii prin care investitorii pot câştiga din deprecierea cotaţiei unei acţiuni, vor contribui la creşterea lichidităţii pe piaţa locală de acţiuni, în prezent de circa 6 milioane de euro pe zi, în scădere în ultimii ani.

„Suntem pe ultima sută de metri cu pre­gătirile pentru a introduce împru­mutul de acţiuni şi tranzacţiile de tip short-selling. Am lucrat la simplificarea pro­cedurilor alături de ASF, Depo­zi­tarul Central, bănci şi brokeri din piaţă şi sper ca în vara acestui an împrumutul de acţiuni şi short-selling-ul să devină funcţionale“, a spus preşedintele BVB.