Gheţea, CEC Bank: Se vor dezvolta produse de creditare de genul „Creditul pentru concediu”, pentru studii

Autor: Liviu Popescu 05.04.2016
 

 



 
Radu Ghetea, preşedintele CEC Bank, consideră că pe piaţa locală vor apărea în perioada următoare produse de creditare de tipul ”creditul pentru concediu”, pentru studii. "Probabil că cel pentru locuinţe va stagna pentru o perioada pană cand băncile să fie interesate de această nişă", a afirmat Gheţea, în contextul dezbaterilor privind darea în plata.
 
Gheţea a mai afirmat că efectul retroactiv al legii dării în plată va afecta băncile care au dat credit, "iar acesta este un lucru neplăcut".  
 
Pachetul de legi este un ingredient care ne complică puţin viaţa în condiţiile în care avem lucruri pe care nu le am rezolvat: criza în sistemul bancar. O spun cu toata responsabilitatea, factura crizei este platită de bănci.
 
Avem un aflux extraordinar de mare în ceea ce priveşte sistemul bancar. Este o reglementare excesivă, aproape dăunatoare.
Probabil ca multi copaci ar fi putut fi salvati ca sa nu se mai scrie atatea lucruri si ca darea in plata sa se aplice creditelor de acum incolo
 
Probabil ca mulţi copaci ar fi putut fi salvaţi ca să nu se mai scrie atâtea lucruri şi ca darea în plată sa se aplice creditelor de acum încolo.