Schimbări la vârful celei mai mari companii de leasing financiar. Directorul de risc al UniCredit Bank preia conducerea operaţiunilor de leasing. Fostul CEO pleacă în Bulgaria

Autor: Liviu Popescu 06.04.2016
Mircea Cotigă, 40 de ani, care ocupă din 2009 funcţia de director de risc-restructurare şi recuperare creanţe- în cadrul UniCredit Bank, va prelua din luna mai poziţia de director general al UniCredit Leasing, cea mai mare com­panie de leasing financiar. Iar asta după ce Antoaneta Curteanu, actualul di­rector al firmei de lea­sing, a acceptat func­ţia de director al divi­ziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria.
 
Cotigă lucrează în sistemul bancar de 11 ani (a fost ma­na­ger al diviziei de credite neperfor­man­­te în cadrul Banc­post între anii 2005 şi 2009), iar an­te­rior a lucrat în do­meniul juridic şi recuperări în cadrul unor companii din domeniile credit ma­nagement şi leasing.
 
Cotigă are un MBA în Financial Management acordat de City Uni­versity USA – Romanian Banking Insti­tute (2005 – 2007). Cotigă a ab­solvit în 1999 Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti.