Dragoş Damian, Terapia: „Confruntarea antreprenori români - multinaţionale face jocul autorităţilor de a guverna fără priorităţi strategice“

Autor: Corina Mirea 06.04.2016

Dragoş Damian, directorul ge­neral executiv al producătorului de me­di­camente Terapia şi preşedintele Aso­ciaţiei Producătorilor de Medica­mente Generice din România (APMGR), susţine că eterna con­frun­tare dintre an­treprenorii români şi multi­naţionale, acuti­zată în ultima perioadă, nu face alt­ceva decât să întreţină o guvernare a ţării care nu rezolvă adevă­ratele pro­bleme.

Astfel că, în contextul în care companiile îşi trimit marfa perisabilă pe un drum între Constanţa şi Timi­şoara care se parcurge în mai mult de 24 de ore şi în condiţiile în care legislaţia con­tinuă să fie inconsis­tentă, contra­dictorie, am­biguă şi inter­pre­tabilă, sursa capita­lului com­paniilor ar trebui să fie mai puţin im­portantă, pentru că şi multina­ţionalele şi antre­prenorii locali se con­fruntă cu aceleaşi probleme.

„Am relaţii con­trac­tuale cu aproximativ 200 de furni­zori şi clienţi companii interna­ţionale şi circa 7.000 de furnizori şi clienţi companii româneşti. Este o reţea normală de relaţii de afaceri (…). Nici nu îmi imaginez să lucrez fără contacte atât cu multinaţionale, cât şi cu firmele antre­prenorilor români, într-o reţea din care toţi au de câştigat. Contează oare sursa ca­pitalului atunci când faci pe drum mai mult de 24 de ore de la Constanţa la Ti­mi­şoara trans­portând marfă pe­risabilă? (…) Dra­gi an­tre­prenori sau ma­nageri din multi­na­ţio­nale (…), nu faceţi alt­ceva decât să daţi o nespe­rată mână de ajutor legiui­to­rilor şi auto­rită­ţilor, făcân­du-le jocul de a gu­verna Ro­mânia fără prio­ri­tăţi stra­tegice (…), spune Dragoş Damian.

Citiţi pe www.zf.ro opinie lui Dragoş Damian, directorul general executiv al producătorului de medicamente Terapia şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)