Furnizorul japonez Summit Agro: Profiturile fermierilor sunt afectate de scăderea preţului la cereale

Autor: Roana Rotaru 06.04.2016
Summit Agro România, una dintre cele mai mari companii de materii prime agricole din piaţa locală, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 15,8 milioane de euro, în scădere cu 35% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF realizate în baza datelor de pe mfinante.ro.
 
Principalele produse comer­cia­lizate de către companie sunt produsele de protecţie a plantelor (pesticide), seminţele şi îngrăşă­mintele. 
 
„Mare parte din produsele noastre sunt fabricate de com­pa-niile din Japonia, dar şi din Europa. În mare parte noi suntem o companie japoneză, dar repre-zentăm şi parteneri din Europa. Anul trecut am încheiat cu o cifră de afaceri de 15,85 milioane de euro şi am crescut faţă de anul precedent pe segmentul de produse de protecţie a plantelor cu mult peste media pieţei, care era de 4%. Noi am crescut cu 18% la partea de produse de protecţie a plantelor. 75% din cifra de afaceri este reprezentată de produsele de protecţie a plantelor, seminţele sunt 15%, iar îngrăşămintele între 8 şi 10%“, a declarat pentru ZF Silviu Caimac, director de mar-keting al Summit Agro România.