Clujenii de la Fortech au deschis un birou la Oradea şi pregătesc extinderea şi în Iaşi

Autor: Ioana Nita 06.04.2016
Dezvoltatorul clujean de software Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, a inaugurat la începutul acestei săptămâni un nou centru operaţional în Oradea, acesta fiind al cincilea birou al companiei, urmând ca al şaselea să fie deschis în Iaşi până la jumătatea acestui an. Biroul din Oradea este situat în centrul de afaceri numit Oradea Trade Center. „Deschiderea unui nou birou la Oradea se înscrie în strategia noastră de consolidare a operaţiunilor, pe care am adoptat-o în ultimii ani”, a precizat Călin Văduva. Compania Fortech a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani şi este specializată în dezvoltarea de soluţii software la comandă pentru firme preponderent din străinătate care activează în industrii precum auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate. În prezent, portofoliul Fortech numără peste 100 de clienţi din Europa şi SUA.

Compania a recrutat deja nouă persoane pentru biroul din Oradea, dezvoltatorul software depăşind pragul de 550 de angajaţi  la începutul acestui an.

“Echipa formată în ultimele luni la Oradea numără în prezent nouă persoane şi ne aşteptăm să se dubleze până la finalul anului. Urmărim să transferăm complet două dintre proiectele firmei în acest centru”, a precizat Alexandra Bayer, director de resurse umane în cadrul Fortech. Compania are deja o echipă de programatori şi la Iaşi.

Fortech a înregistrat un ritm de creştere de aproximativ 20 de persoane pe lună, în anul precedent. Compania deţine trei divizii de business: una de software outsourcing, una de soluţii eCommerce şi una axată pe dezvoltarea de produse software în cooperare cu start-up-uri internaţionale. Expertiza Fortech acoperă domeniile tehnologice majore (.NET, Java, C/C++, PHP, Mobile etc.), tehnologii de nişă, testare automată şi manuală. “Vom continua să recrutăm în toate aceste arii”, a adăugat Bayer.

Fortech a înregistrat o cifră de afaceri de 49,5 mil. lei (peste 11 mil. euro) în 2014, iar pentru anul trecut estima o creştere de 40% a veniturilor. În primele nouă luni din 2015, afacerile clujenilor se majoraseră deja cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, datorită noilor clienţi, dar şi colaborărilor cu partenerii de afaceri existenţi.

Extinderea firmei în noi regiuni, vine în completarea planului de investiţii recent efectuate la Cluj-Napoca, unde Fortech deţine trei birouri închiriate şi o clădire proprie de birouri de 5.000 mp, inaugurate în 2013 şi în care au fost investite peste 3,5 miloane euro.