​Florin Georgescu, BNR: Transformările digitale pot reduce costurile unei bănci cu 20-25%

Autor: Liviu Popescu 06.04.2016

Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, consideră că transformările digitale pot creşte cu până la 30% veniturile unei bănci tradiţionale, în timp ce costurile s-ar putea reduce cu 20-25% folosind acest proces.

„În următorii ani, peste două treimi din clienţii băncilor din Europa vor fi adaptaţi la mediul online. Băncile care s-au conectat direct la baza de date a ANAF au simplificat procedura pentru acordarea creditelor. Băncile, prin accesul la digitalizare, câştigă flexibilitate. Digitalizare reprezintă însă o mare provocare pentru bănci. Transformare lentă a proceselor, cele interne, bazele de date, noile compenţe digitale care includ pregătirea continuuă a angajaţilor. Mai există şi teama de riscurile asociate digitalizării, cum ar fi vulnerabilitatea scăzută privind securitatea datelor (cum ar fi Panama leaks)”, a spus Georgescu astăzi la o conferinţa pe tema Digitalizării în domeniul bancar, susţinută la sediul Institutului Banca Român.

Alte declaraţii făcute de prim-viceguvernatorul BNR:

@Multe instituţii de credit la nivel mondial se confruntă cu provocări la adresa profitabiltiăţii. Ele trebuie să-şi ajusteze modelul de afaceri la actualul model economic caracterizat prin dobânzi scăzute.