Prospecţiuni S.A a intrat în insolvenţă

Ziarul Financiar 06.04.2016

Cerearea de insolvenţă depusă de Prospecţiuni SA, furnizor de servicii geofizice şi geologice, a fost admisă de Tribunalul Bucuresti, care a deschis procedura de insolvenţă şi a numit  Euro Insol administrator judiciar. 

Prospecţiuni Bucureşti, a raportat o pierdere de 30 milioane lei anul trecut, potrivit raportului cu situaţia financiară preliminară pe anul 2015, la jumătate faţă de pierderile raportate în 2014.

 Pe de altă parte, din punct de vedere operaţional, compania a înregistrat un profit de 6,3 milioane lei în 2015, în ciuda contextului eco­nomic delicat în care se află industria petrolieră din întreaga lume, afectată de prăbuşirea barilului de petrol.

Compania este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru devalizarea Carom Oneşti. Tender deţine 55,7% din acţiuni. Un alt acţionar important al companiei este SIF Muntenia, care deţine 11,82% din acţiuni. 

Compania a fost infiintata in anul 1950, avand in obiectul de activitate furnizarea de servicii de achizitie a datelor geologice si geofizice pentru industria de petrol si gaze, atat in Romania, cat si in strainatate. In prezent, societatea  are peste 750 de salariati.