Vrei să te angajezi la SRI? Iată la ce întrebări de cultură generală trebui să răspunzi

Autor: Gândul 06.04.2016

Cei care vor să îşi facă o carieră în Serviciul Român de Informaţii trebuie să treacă o serie de teste, printre care şi unul de cultură generală. Tu la câte dintre întrebări ştii să răspunzi?

Pentru a avea o carieră în SRI, tinerii absolvenţi de liceu trebuie să treacă o serie de teste de admitere la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul. Candidaţii trebuie să ştie o limbă străină, să treacă probele sportive şi medicale, inclusiv testări psihologice complexe.

Însă testul de cultură generală este unul dintre examenele grele. În general, grila de admitere la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” conţine 150 de întrebări, iar domeniile variază: istorie, politică internă, politică externă, matematică, logică, limba şi literature română, chimie, fizică, istoria religiilor şi altele, potrivitgândul.info.

Mai jos regăsiţi cinci întrebări ce fac parte din setul de întrebări de cultură generală pe care trebuie să îl susţină candidaţii la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul.

Vedeţi AICI întrebările