Americanii de la GE caută 200 de softişti pentru a face trecerea de la o companie pur industrială la era digitală: „Inginerii nu sunt niciodată suficienţi“

Autor: Roxana Petrescu 07.04.2016

Conglomeratul General Electric (GE) a ajuns la 900 de oameni în România, 350 dintre aceştia venind în companie după finalizarea preluării Alstom, tranzacţie la nivel global, cea mai mare făcută de grupul american în istoria sa de peste 120 de ani. Circa 600 dintre angajaţii GE din România lucrează acum în trei unităţi de producţie.

„După această fuziune am ajuns la 900 de oameni în România, 350 venind din struc­turile Alstom. Circa 600 dintre angajaţii noştri sunt pe partea de producţie în cele trei unităţi pe care le avem în portofoliu“, a spus Cristian Colţeanu, preşedinte şi CEO al General Electric pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

În noiembrie anul trecut GE a fi­na­lizat preluarea diviziei de energie a grupului Alstom, perla industriei fran­ceze, într-o tranzacţie de 9,5 mld. dolari, cea mai mare din istoria con­glomera­tului american. Negocierile privind preluarea Alstom au debutat în aprilie 2014, iniţial tranzacţia fiind evaluată la 13,5 miliarde de dolari. Valoarea a fost ajustată ca urmare a modificărilor care au intervenit în structura tranzacţiei, potrivit The Wall Street Journal.