ENGIE România, profit de 46 mil. € la afaceri de 975 mil. €

Autor: Roxana Petrescu 07.04.2016

ENGIE România, fostul GDF SUEZ Energy România, cel mai mare distribuitor de gaze local, care „încălzeşte“ şi Bucureştiul, a terminat anul trecut cu venituri de 975 de milioane de euro, cu 2,5% mai mari faţă de 2014, după cum arată datele consolidate publicate de grupul francez. Compania nu şi-a depus încă situaţiile contabile la Ministerul Finanţelor.

ENGIE România a înre­gistrat în 2014 venituri de 951 de milioane de euro, potrivit datelor consolidate, dar la Ministerul Finanţelor com­pa­nia figurează cu un business uşor peste pragul de un mi­liard de euro aşa că este posibil ca şi pentru 2015 să existe mici diferenţe între cifrele consolidate şi cele de­puse la Ministerul Finan­ţe­lor.

Tot potrivit datelor con­so­lidate, ENGIE România a încheiat anul trecut cu un profit net de 46 de milioane de euro faţă de cele 52 de milioane de euro înregistrate în 2014. La finalul lunii trecute GDF SUEZ Energy Ro­mânia a anunţat finalizarea proce­sului de rebranding, o măsură luată la nivel internaţional, astfel că în acest mo­ment compania se numeşte ENGIE Ro­mânia. Compania de­serveşte circa 1,6 milioane de clienţi, operează o reţea de conducte de gaze de 18.500 de kilometri şi deţine o capacitate de producţie de energie de 100 MW prin intermediul a două proiecte eoliene.