Prima ofertă Telekom de la numirea noului CEO pune accent pe reducerile acordate clienţilor de fix dacă achiziţionează şi servicii mobile

Autor: Adrian Seceleanu 06.04.2016

Prima campanie comercială majoră lansată de Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile, de la instalarea la Bucureşti a noului CEO - slovacul Miroslav Majoros, pune accent pe convingerea clienţilor care cumpără pachete cu servicii fixe să achiziţioneze concomitent, la tarife mai mici - promoţionale, şi servicii de telefonie mobilă.

“Cu ofertele MagentaONE, disponibile atât clienţilor noi, cât şi clienţilor existenţi care deţin servicii fixe de la Telekom, utilizatorii beneficiază promoţional de un preţ mai mic la serviciile mobile achiziţionate la pachet cu serviciile fixe. De asemenea, noua ofertă MagentaONE aduce clienţilor mai multă flexibilitate în combinarea în cadrul unui singur pachet şi pe o singură factură a serviciilor din portofoliul fix cu serviciile din portofoliul mobil, păstrând caracteristicile şi beneficiile acestora”, conform datelor comunicate de grup.

Reducerea operată în cazul menţionat mai sus s-ar ridica la 40% din preţul serviciilor mobile iar clienţii pot achiziţiona şi tablete sau telefoane în rate. „În această perioadă, clienţii care optează pentru oferta de familie MagentaONE beneficiază de o reducere de 40% din preţul de listă al serviciilor de voce cu date mobile incluse şi de posibilitatea de a alege smartphone-uri sau tablete în rate.Astfel, un client care alege oferta de familie MagentaONE cu serviciul de date şi voce mobilă Talk S la 25 lei / lună (TVA inclus) va beneficia de minute naţionale nelimitate şi de smartphone-ul Huawei Y6 în rate de 25 lei/lună”, conform datelor comunicate de operator.

Grupul Telekom are mai multe abonamente pentru serviciile fixe (4,8 milioane la finele lunii decembrie 2015) decât pentru cele mobile (1,9 milioane la aceeaşi dată), astfel că grupul încearcă să-i convingă pe utilizatori să achiziţioneze şi serviciile de voce şi date mobilă.

De notat este că după mai bine de zece ani de la relansarea serviciilor de telefonie mobilă sub brandul Cosmote grupul format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote are încă mai mulţi abonaţi la telefonia fixă (2,178 milioane) decât la cea mobilă (1,893 milioane). Lider la abonamente pe telefonie mobilă este Orange, cu peste 4,2 milioane de abonamente.

Nimic despre accesul la reţeaua 4G a Orange

Grupul Telekom nu a făcut nicio referire la accesul clienţilor săi la reţeaua 4G a Orange în comunicatul de presă prin care este anunţată „oferta de primăvară”. Noul CEO al grupului Telekom a anunţat în cadrul primei sale întâlniri cu media că primele oferte comerciale care le vor permite clienţilor Telekom să acceseze reţeaua 4G a Orange vor fi lansate până la finele acestei luni. Telekom şi Orange au semnat la finele anului trecut două acorduri de tip wholesale prin care îşi oferă acces la reţele.

Televizoare şi computere în rate cu pachetele de servicii fixe

Noua ofertă comercială lansată de grupul Telekom le oferă clienţilor şi posibilitatea de a achiziţiona televizoare sau laptop-uri la pachet cu serviciile fixe, conform datelor comunicate de grup. „Pachetele cu 3 servicii fixe oferă clienţilor posibilitatea să achiziţioneze televizoare smart sau laptopuri în rate lunare, începând de la 67 de lei/lună. Pachetul cu Televiziune M, Internet L şi Voce fixă S este disponibil la 74 lei / lună (TVA inclus), iar cel cu Televiziune L, Internet L şi Voce fixă S la 79 lei / lună (TVA inclus).

Utilizatorii care optează exclusiv pentru serviciul de televiziune interactivă pot alege pachetul Televiziune M cu acces la până la 137 canale TV, inclusiv HD, la 39 lei / lună (TVA inclus). Clienţii pot beneficia de primul STB HD sau SD în chirie cu reducere 100%, în funcţie de tehnologia şi pachetul alese, precum şi de acces gratuit la platforma Telekom TV Web & Mobile, cu până la 104 canale TV disponibile online şi pe mobil”.

Grupul Telekom, cu afaceri de aproape un miliard de euro pe an, este lider pe telefonia fixă, al doilea jucător pe TV şi internet fix şi al treilea pe telefonie mobilă. Cei mai importanţi rivali ai T sunt Orange, Vodafone, RCS&RDS şi UPC.