Avertismentul dat de Isărescu astăzi: BNR identifică în România pentru prima oară un risc sistemic sever

Autor: Liviu Popescu 07.04.2016

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat astăzi la prezentarea raportului asupra stabilităţii financiare că BNR a identificat pentru prima oară în România un risc sistemic sever.

BNR identifică pentru prima oară un risc sistemic sever. În ultimele 6 luni s-au intensificat iniţiativele legislative care îşi propun să reglementeze domeniul financiar-bancar prin intervenţia retroactivă în contractele încheiate între bănci şi clienţi. Legea privind darea în plată este cea mai cunoscută iniţiativă de acest gen; la reexaminarea legii au fost adoptate o serie de amendamente care corectează o parte dintre problemele semnalate. Dar problema de fond o reprezintă stabilitatea şi predictibilitatea cadrului legislativ.

Fotografiile care îţi taie respiraţia făcute de un fotograf l-au făcut celebru. A strâns peste 666.000 de fani

Există şi alte legislative care pot afecta serios stabilitatea, motivate şi de faptul că 2016 este un an electoral, dar desigur este doar o motivaţie, a continuat Isărescu.

"Anumite propuneri legislative recente riscă să încalce dreptul de proprietate, să contrazică fundamentele unei economii de piaţă, să creeze instabilitate."