Miliardarul Carlos Slim vrea să facă bani din criză şi pariază pe imobiliare în cea mai ”lovită” economie europeană

Ziarul Financiar 07.04.2016

Carlos Slim este cea de-a patra cea mai bogată persoană din lume, conform indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg, a făcut o investiţie surpriză pe firma din Barcelona Fomento de Construcciones & Contratas SA.

Mişcarea a fost doar ultima mutare dintr-o serie de investiţii făcute de Slim în Spania începând cu anul 2014. Ca parte din afacere, Slim a investit de asemenea în dezvoltatorul din Madrid Realia
Business.

Slim profită de preţurile extrem de scăzute din Spania când vine vorba de investiţia în companii, şi a văzut o oportunitate de a construi, în condiţiile în care economia spaniolă îşi revine după un colaps imobiliar care a lăsat ţara cu un surplus de 1,4 milioane de case.

Spania a crescut în 2015 în cel mai rapid ritm din ultimii opt ani, depăşind economiile din zona euro ca ritm de creştere. În primul trimestru al anului a crescut de asemenea cu 0,7%, propulsată de cererea imobiliară.

"Când Slim a investit pentru prima oară aici, construcţiile şi imobiliarele erau la cel mai jos nivel. Acum el mizează pe o revenire. A cumpărat la momentul oportun şi cu un preţ foarte bun, şi ceea ce a găsit în FCC a fost nu doar o companie consolidată, care poate creşte în construcţii, dar şi o companie cu potenţial în servicii urbane", a spus Carlos Vergara, profesor de management la IESE Business School din Barcelona.