Kaufland cumpără 18 maşini electrice şi lansează nouă staţii de alimentare pentru astfel de vehicule

Autor: Cristina Rosca 08.04.2016
Lanţul de hipermarketuri Kauf­land, liderul pieţei locale cu afaceri de circa 2 mld. euro anul trecut, va investi în nouă staţii de alimentare pentru maşini electrice, acestea urmând a fi am­plasate în parcarea magazinelor re­ţe­lei aflate pe „ruta“ Constanţa - Arad.
 
Un punct de încărcare pentru maşini electrice este evaluat la aproape 15.000-25.000 de euro, astfel că nemţii ar urma să investească 135.000-225.000 de euro în toate „benzinăriile electrice“ anunţate. Acestea sunt deschise în par­teneriat cu produ­că­torul de energie rege­nerabilă Renovatio, care a lansat o reţea de încărcare rapidă de­di­cată tutu­ror utiliza­to­rilor de vehicule elec­trice din România.
 
În total, reţeaua pe care Renovatio vrea să o construiască va avea cel puţin 50 de puncte de încărcare Fast Charge asigurând mo­bi­litate elec­trică în marile oraşe şi de-a lungul cori­doa­relor paneuropene care tra­versează ţara noastră.
 
Staţiile dezvoltate în parteneriat cu Kaufland vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din oraşele Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râm­nicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa, precum şi pe autostrada 2. Acestea vor funcţiona non-stop.
 
Primul punct de încărcare din această reţea, instalat în parcarea ma­gazinului Kaufland de pe strada Barbu Vă­cărescu din Capitală, este deja funcţio­nal şi deschis. Staţia deser­veşte toate tipurile de vehicule 100% elec­trice şi hibride plug-in, atât pentru stan­dar­dele de încărcare rapidă (CHAdeMO şi CCS) la o putere de 20kWh, cât şi pen­tru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.