Fondul 3TS a preluat toate acţiunile lui Daniel Tătar şi Liviu Dumitraşcu de la publisherul Internet Corp.

Autor: Adrian Seceleanu 08.04.2016

Antreprenorii Daniel Tătar şi Liviu Dumitraşcu au ieşit în luna februarie din acţionariatul companiei Internet Corp., publisherul mai multor site-uri locale de ştiri cu tematică de busines, lifestyle şi pentru femei, acţiunile fiind preluate de fondul de investiţii 3TS Capital Partners. Dumitraşcu şi Tătar mai deţineau fiecare câte 20,7% din companie prin intermediul unor companii înregistrate în Cipru.

3TS, care avea anterior tranzacţiei 38,85% din acţiuni prin intermediul societăţii Technology in Central Eastern Europe (TCEE) din Luxemburg, a ajuns astfel la 79,28% din acţiuni. Daniel Tătar, Liviu Dumitraşcu şi reprezentanţii 3TS nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru a oferi detalii. Restul acţiunilor (20,71%) de la Internet Corp., care deţine site-uri precum wall-street.ro, sunt deţinute de cel de-al treilea fondator al Internet Corp., Mihai Seceleanu, conform unui document din Monitorul Oficial.

Dumitraşcu şi Tătar, care sunt cunoscuţi pe plan local în special pentru proiectul portalului de recrutare eJobs - aflat în prezent în portofoliul elveţienilor de la Ringier, au fondat Internet Corp. în 2004 alături de Mihai Seceleanu. 3TS a intrat în acţionariatul Internet Corp. în 2009, când a preluat 25% din acţiuni. În anul 2014 compania Internet Corp. a înregistrat afaceri de 7,28 mil. lei şi a avut pierderi nete de 626.330 lei, conform datelor de la Ministerul finanţelor.