Fidel Castro a avut o rară apariţie în public

Autor: Roxana Maciuca 08.04.2016

Televiziunea cubaneză de stat a difuzat imagini cu Fidel Castro, discutând cu elevii şi profesorii şcolii denumită în onoarea Vilmei Espin, care a decedat în 2007, la vârsta de 77 de ani.

"Sunt sigur că într-o zi ca cea de azi, Vilma ar fi fericită", a zis liderul revoluţiei cubanze din 1959. Espin a luptat alături de Castro împotriva administraţiei Fulgencio Batista şi mai târziu s-a căsătorit cu fratele său, Raul Castro, actualul preşedinte cubanez.

"Oricine moare luptând pentru revoluţie, îşi lasă în urmă eforturile şi bătăliile", a declarat Castro, care în august urmează să împlinească 90 de ani.

Castro a predat conducerea statului fratelui său mai mic în 2008, din cauza unei probleme grave de sănătate.

Apariţa sa publică are loc la o săptămână după editorialul plin de critici pe care l-a redactat despre vizita recentă a preşedintelui american Barack Obama. Castro nu a avut nicio întrevedere cu Obama, deşi a fost surprins în fotografii întâlnindu-se cu demnitari străini în locuinţa sa.

Ultima apariţie publică a lui Fidel Castro suprinsă de televiziunea de stat a fost în iulie anul trecut când a efectuat o vizită la Ministerul de Externe pentru a discuta cu angajaţii de acolo.