Proprietarul brandului Pegas se gândeşte să reînvie fosta fabrică de biciclete din Zărneşti

Autor: Cristina Rosca 17.04.2016
Andrei Botescu, românul care acum circa trei ani şi ju­mă­tate a relansat pe piaţă brandul de biciclete Pegas, spu­ne că în trei ani ar putea apărea pe piaţa locală o nouă unitate de pro­ducţie de biciclete, compania fiind acum în discuţii cu mai mul­te terenuri şi fabrici. Pe listă se află şi fosta fabrică Pegas din Zărneşti.
 
„În trei ani vrem să deschidem o fabrică, poate chiar la Zăr­neşti, unde a funcţionat fosta unitate de producţie a Pegas. Pentru ca o fabrică să fie ren­ta­bilă atunci este nevoie să creş­tem vân­ză­rile“, spune antreprenorul. O astfel de investiţie va costa circa 5 mil. euro.
 
Anul trecut sub brandul Pegas s-au vân­dut 3.000 de uni­tăţi, iar pentru anul acesta sunt bugetate 10.000. Planurile pri­vind triplarea numărului de unităţi vândute în 2016 vine în con­textul în care compania a lansat şi o gamă pentru copii, dar şi mai multe pentru adulţi. Bicicletele pentru copii au un preţ de 600 de lei, iar cele mai scumpe produse ajung la 2.000 de lei. Cele mai vândute modele sunt însă Strada 1 şi 2, o reinter­pre­tare a clasicelor bici­cle­te Pegas, cu un preţ de 1.100-1.500 de lei.