Romcab Târgu-Mureş ţinteşte afaceri de un miliard de lei şi îşi doreşte listarea la Londra în doi-trei ani. „Încerc şi în altă parte, poate investitorii de acolo vor fi dispuşi să plătească mai mult.“

Autor: Roxana Pricop 12.04.2016

Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), controlat de Zoltan Prosszer, şi-a bugetat pentru acest an un avans de 25% al afacerilor, până peste pragul de un miliard de lei. În funcţie de evoluţia companiei în următorii ani, principalul acţionar ia în calcul cotarea la Londra, fiind nemulţumit de valuarea pe care Romcab o are pe bursa de la Bucureşti.

Anul 2016 ar urma să fie cel mai bun din istoria Rom­cab, cu o valoare esti­mată a afacerilor de 1,075 miliarde de lei şi un profit net bugetat de 36 milioane de lei, apropiat de nivelul realizat în 2015, care a indicat o multiplicare de 2,3 ori a câş­ti­gului net faţă de anul anterior. Chel­tuielile din exploatare sunt esti­mate de conducerea Romcab la 1,011 mi­liarde de lei, în creştere cu 28% faţă de indicatorul realizat în 2015.

„Creşterea afacerilor pentru acest an va fi alimentată în principal pe con­trac­tele semnate în urmă cu doi ani de zile şi care în 2016 ajung la maturitate. Ală­turi de acestea, o contribuţie la avan­sul veniturilor o vor avea şi noii clienţi. Avansul cheltuielilor este strâns le­gat de creşterea operaţiunilor. Pentru co­taţiile materiilor prime ne-am bugetat un nivel apropiat de cel înregistrat anul tre­cut“, a spus Zoltan Prosszer, direc­torul general şi principalul acţionar, cu 70% din Romcab.

Scăderea preţului la cupru şi alu­mi­niu, principalele materii prime ale Rom­cab, au ajutat anul trecut compania să ra­porteze o multiplicare de 2,3 a pro­fitului.