Cris-Tim a avut afaceri cu 20% mai mari în T1. „Reducerea TVA a relansat consumul“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.04.2016

Cris-Tim, unul dintre cei mai mari procesatori români de carne controlat de antreprenorul român Radu Timiş, a avut în primul trimestru o creştere a vânzărilor de 19-20%, după ce anul trecut a avut un avans similar.

„Primul trimestru a fost foarte bun. Măsu­ra de reducere a TVA la ali­mente la 9% a relansat consumul şi se simte. Anul acesta suntem în target, ne-am propus o creştere de 10%, dar am ajuns la 19-20%. Suntem mulţu­miţi de tot ceea ce se întâmplă“, a declarat la ZF Live Radu Timiş, care deţine un grup cu afaceri de 105 mi­lioa­ne de euro anul trecut. Antre­pre­norul spunea anterior că pentru anul acesta grupul şi-a bugetat un avans de 10%, astfel că acesta se îndreap­tă către un business total de 120 mil. euro.

Radu Timiş controlează mai multe companii în grup, cea mai mare fiind Cristim2Prodcom, cu afaceri de 79 mil. euro în 2014. Pe segmentul de mezeluri grupul are în portofoliu brandurile Cris-Tim şi Matache Măcelaru, iar pe lactate antreprenorul a dezvoltat brandul Mândruţa.