ASF-ul obligă aplicarea votului cumulativ la SIF Transilvania

Autor: Ştefan Deleanu 13.04.2016

Un grup de acţionari ai SIF Transilvania(simbol bursier SIF3) care deţin 5,0222%, au solicitat în data de 15 martie aplicare votului cumulativ pentru alegerea membrilor consiliului de supraveghere. Cu toate acestea, consiliul de supraveghere, în funcţie, al societăţii a optat să nu îşi valorifice dreptul de a candida pentru alegerea unui nou consiliu, astfel împiedicând metoda votului cumulativ.

Prin Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară făcută publică în data de 13 aprilie, directoratul SIF Transilvania are obligaţia de a da curs solicitării acţionarilor minoritarii şi are obligeţia de a public ape site-ul societăţii toate materialele ce vizează alegerea membrilor din consiliul de supraveghere.

Şase persone şi-au depus canditatura pentru alegerea prin metoda votului vumulatic în funcţia de memebru al consiliului de supraveghere, printre aceştia se numără şi Constantin Frăţilă, acţionar la SIF3, cu care Mihai Fercală conducătorul SIF-ulu este în conflict.

Renunţarea lui Mihai Fercală de a fi înscris pe lista de candidaţi, nu influenţează dreptul acţionarilor la aplicare unui vot cumulative, doar a scăzut numărul de candidaţI la 6, sub numărul locurilor disponibile în consiliul de supraveghere.