Şeful grupului Federal-Mogul: De angajaţii români suntem mulţumiţi, dar la infrastructură se pot face îmbunătăţiri. Autorităţile au fost "foarte prietenoase", ne-au emis autorizaţiile cât mai repede

Autor: Ştefan Deleanu 14.04.2016
Compania americană: În cazul investiţiei pe care am derulat-o la Ploieşti autorităţile locale şi guvernul României au fost „foarte prietenoase“ şi au făcut tot posibilul să emită autori­za­ţiile necesare cât mai repede.
 
Producătorul american de piese auto Federal-Mogul Motorparts, care are două fabrici la Ploieşti, spune că România devine a doua ţară ca importanţă pe harta europeană a grupului după finalizarea investiţiei într-o fabrică de ştergătoare auto în care lucrează 300 de oameni.
 
Noua fabrică va fi inaugurată pe 14 aprilie şi va avea 12.000 mp. Grupul produce deja la Ploieşti plăcuţe de frână şi mai are fabrici în Polonia (două fabrici de piese), Cehia şi Ungaria. Compania se aşteaptă ca noua fabrică să producă aproximativ 20 mil. ştergătoare până la sfâr­şitul lui 2016. Federal-Mogul Motorparts produce piese pentru sectoarele auto, feroviar şi aerospace. Cei mai mari clienţi sunt Volkswagen şi Ford.