Cum să alungi plictiseala/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 15.04.2016

Almuth Bartl

1001 de idei

pentru a lupta cu plictisul

Editura Nomina

Traducere şi adaptare – Raluca Dumitru şi Roland Schenn.

Nu ţi s-a întâmplat şi ţie asta? Să se termine şcoala, să fii gata cu temele, să ai dinainte o întreagă după-amiază liberă – şi să nu ai absolut nicio idee despre ceea ce  ai vrea să faci în continuare? Înainte de a începe să îţi scoţi din sărite părinţii sau de a-ţi necăji surioara mai mică, încearcă să răsfoieşti un pic această carte. Te va uimi ceea ce vei găsi aici.

Nu contează că afară e cald sau că plouă de zile întregi, că stai în pat, bolnav, sau că ai în vizită câţiva prieteni, că vrei să-ţi petreci timpul în maşină sau că ai de făcut o călătorie cu avionul, că ai loc berechet sau că trebuie să te descurci într-un spaţiu strâmt, că mai cauţi încă propuneri de jocuri pentru ziua ta de naştere sau că vrei să-ţi petreci timpul cu familia – această carte are pregătit un inventar exploziv  de idei numai pentru tine!

Ai auzit de cursa pernelor sau ai fost vreodată într-un Safari în pivniţă? Te-ai jucat vreodată cu o Mingiuţă Prizonieră sau ai construit împreună cu prietenii un Iglu de Vară? Ştii ce se întâmplă cu Monstrul din Lanternă sau cât de interesant poate fi Saltul Mortal al Creioanelor? Ai idee ce se petrece la Raliul Monedelor sau de-a lungul Cursei Alfabetului? Nu? Atunci, să începem! Spune deja Adio plictiselii...

Cu ajutorul acestei cărţi veţi reuşi să alungaţi plictiseala. Oricum, datorită faptului că în ea sunt prezentate 1001 idei pentru alungarea plictiselii, prezenta lucrare poate fi considerată o minunataă carte cu activităţi. În mod sigur copiii nu se vor mai plictisi, indiferent că este vară şi soarele e pe cer, că plouă cu găleata, că sunt într-o călătorie lungă, pe care o fac cu maşina, indiferent că sunt bolnavi şi trebuie să stea în pat, ca sunt singuri sau cu prieteni şi prietene, copiii nu se vor plictisi. Cele 1001 jocuri sunt clasificate în funcţie de anumite aspecte şi situaţii. Aceasta este o carte cu ilustraţii, care stârnesc râsul. Toate jocurile şi activităţile sunt numerotate şi pentru fiecare joc sau activitate se specifică dacă acestea urmează să se desfăşoare în aer liber sau în casă. Distracţie plăcută!

 

 

Emil Onea, Toni Leu

Utilizarea calculatorului pentru pici

Editura Nomina

„Această carte este un manual mai puţin convenţional care doreşte să puncteze  cunoştinţele de bază necesare oricărui elev din clasele II -VI. Ne adresăm în special copiilor, dar şi învăţătorilor şi profesorilor care doresc să abordeze formarea competenţelor digitale în cadrul unei ore opţionale sau extracurriculare. Cartea cuprinde 10 poveşti care fac o trecere uşoară prin temele de bază, necesare pregătirii oricărui şcolar utilizator de calculator. Am avut grijă de existenţa demonstraţiilor, a exerciţiilor practice, a proiectelor ce pot fi realizate individual sau în echipă. În acest volum, veţi găsi câteva zeci de exerciţii care vin în sprijinul profesorilor. Am gândit aceste exerciţii astfel încât să stimulăm iniţiativa, spiritul creativ. Ceea ce am mai adus special în carte sunt sfaturile pe care le transmitem utilizatorilor de programe de calculator. Pentru toţi prietenii noştri, am lăsat versiuni mai vechi ale programelor pentru a îndemna la utilizarea unor resurse ieftine sau chiar free. Vă invităm să abordaţi cartea chiar folosind versiunile free OpenOffice. Ne-am gândit să oferim colegilor noştri un model de programă, dar şi sugestii metodice de utilizare a cărţii la clasă. În cazul în care ar dori să se ocupe de pregatirea individuală a copilului, invităm şi pe părinţi să urmărească aceste indicaţii. În speranţa că această carte va fi un ajutor şi un imbold de abordare practică a calculatorului, vă dorim succes!” (Toni Leu şi Emil Onea)