Philippe Lhotte a mai primit un mandat de 4 ani în Consiliul de administraţie al BRD. Remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi directorilor au fost limitate la maxim 10,9 mil. lei

Autor: Claudia Medrega 14.04.2016

Acţionarii BRD-SocGen i-au reînnoit astăzi man­da­tului de administrator al lui Philippe Lhotte, directorul general la băncii, pentru o perioadă de patru ani înce­pând cu data de 13 septembrie 2016.

Adunarea generală a acţionarilor a aprobat şi remuneraţia individuală pentru administratorii neexecutivi pentru anul 2016 în valoare de 1.500 euro/lună (suma brută), precum şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi remuneraţiile directorilor, în sumă maximă de 10,9 mil. lei brut.

Francezul Philippe Lhotte a pre­luat în toamna anului 2012 con­ducerea BRD-SocGen, a doua bancă din sistem. El s-a retras din poziţia de pre­şedinte al con­siliului de administraţie al BRD, ră­mâ­nând doar mem­bru, şi a păstrat func­ţia de director general.  Pentru Lhotte, România a fost a doua ţară stră­i­nă în care a lucrat de-a lungul carie­rei de­ru­late integral în grupul SocGen, după Bul­garia, unde a fost CEO al filia­lei bulgare a grupului Société Générale timp de peste şapte ani.

Anul trecut, BRD l-a numit pe Gio­vanni Luca Soma în funcţia de preşe­din­te al Consiliul de Admi­nis­traţie, care determină orientările acti­vităţii băncii şi supraveghează pu­ne­rea lor în practică.

Membrii Consiliului sunt aleşi de adunarea generală a acţio­narilor, iar mandatul lor are o durată de 4 ani şi poate fi reînnoit. Din consiliul de administraţie al BRD mai fac parte Bernardo Sanchez Incera, Jean-Luc Andre Joseph Parer, Alix Didier, Petre Bunescu, Ioan Cuzman, Aurelian Dochia.

Acţionarii BRD-SocGen au votat şi situaţiile financiare aferente anului 2015 şi bugetul pentru acest an.