Cine este Mihaela Ioniţă, românca promovată director juridic, de relaţii şi conformitate în cadrul grupului Telekom România

Autor: Adrian Seceleanu 15.04.2016

Mihaela Ioniţă, care va prelua de la 1 mai poziţia de director juridic, de relaţii şi conformitate în cadrul Telekom România - cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţă, are 17 ani de practică juridică, din care 14 ani în industria de telecomunicaţii şi 10 ani în grupul format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom.

Ioniţă, care era director al diviziei juridice a grupului de companii Telekom, a fost promovată în condiţiile în care noul CEO Miroslav Majoros a decis să renunţe la serviciile francezului Emmanuel Sordet, expatul adus la Bucureşti de fostul director general Nikolai Beckers în poziţia de director corporate affairs.

“De la 1 mai 2016, Mihaela Ioniţă va fi numită Director Juridic, Relaţii ale Companiei şi Conformitate România. Mihaela Ioniţă va coordona activităţile juridice, de reglementare şi de securitate, cu scopul de a stabili şi menţine deschise canalele de comunicare cu diverşi factori decizionali şi organisme guvernamentale pentru a atinge obiectivele companiei, preluând responsabilităţile lui Emmanuel Sordet în acest rol. Având în vedere experienţa Mihaelei Ioniţă, rolul său a fost consolidat prin includerea de responsabilităţi din domeniile protecţiei datelor cu caracter personal şi conformitate”, conform datelor comunicate de grupul Telekom.

“Mihaela Ioniţă este un profesionist senior cu o experienţă vastă şi o înţelegere în profunzime a activităţii de telecomunicaţii, atât pe segmentul fix, cât şi mobil şi cu un solid background juridic, având 17 ani de practică juridică, din care 14 ani în industria de telecomunicaţii şi 10 ani în grupul de companii Telekom Romania. Mihaela Ioniţă are o experienţă dovedită în probleme juridice complexe şi variate, proiecte strategice, fuziuni şi achiziţii, guvernanţă corporativă, managementul interacţiunii cu diverşi factori decizionali, reprezentarea în faţa autorităţilor, punerea în aplicare a politicilor grupului, integrări operaţionale, precum şi în zona de reglementări”, conform datelor comunicate de grup.

Ea a preluat funcţia de director al direcţiei juridice a Cosmote şi Romtelecom în august 2013, după ce anterior fusese director al diviziei juridice a Cosmote România.

Înainte de a fi recrutată de Cosmote Mihaela Ioniţă a lucrat pentru companiile Deloitte România, Orange România şi Grawe România.

Grupul Telekom a anunţat joi că va renunţa la serviciile a cinci membri ai echipei de conducere, respectiv: Mathias Hanel - director comercial rezidenţial, Olaf Lausen - director dezvoltarea afacerii, Emmanuel Sordet - director corporate affairs, Andreas Grunewald şi Gunnar Pahnke - director de strategie.

Telekom România are un business anual de aproximativ un miliard de euro.