Gorghiu, despre sesizarea CCR privind alegerile: CCR să ingnore presiunile în favoarea unui singur tur

Autor: Cătălina Mănoiu 16.04.2016

"Salut decizia Tribunalului Bucureşti prin care se admite excepţia de neconstituţionalitate privind Legea alegerilor locale, dar nu pot să nu remarc practica neunitară din instanţele româneşti în condiţiile în care vorbim de aceeaşi lege", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o postare Facebook.

Alina Gorghiu a făcut apel la CCR să ignore presiunile în favoarea votului într-un singur tur, afirmând că electoratul are dreptul să ştie de această decizie înaintea alegerilor.

"Fac apel totodată la Curtea Constituţională să ignore presiunile care se intensifică în acest moment în favoarea votului într-un singur tur şi să judece cu celeritate excepţia de neconstituţionalitate admisă de Tribunalul Bucureşti. Electoratul din România are dreptul să ştie această decizie înainte de alegeri", a mai scris Gorghiu.

Jurnalistul Liviu Avram a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Tribunalul Bucureşti a decis transmiterea către CCR a sesizării sale privind excepţia articolelor din lege privind numărul necesar de semnături pentru un candidat independent şi organizarea alegerilor locale într-un singur tur.

Decizia Tribunalului Bucureşti vine în cadrul unui proces deschis de jurnalist, care şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, ca independent, tocmai pentru a putea ridica excepţia de neconstituţionalitate asupra legii.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, plângerea formulată de PNL pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin, hotărârea nefiind definitivă. Plângerea PNL viza însă HG privind data alegerilor locale.