Papalekas şi-a dus portofoliul din real-estate, listat la Bursa din Londra, aproape de 1 mld. euro prin achiziţiile din 2015

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.04.2016

Portofoliul imobiliar controlat de compania Globalworth, listată pe piaţa bursieră de la Londra, cuprinde 19 active, din care 13 finalizate, 4 investiţii în curs de dezvoltare şi două terenuri care urmează a fi folosite ulterior pentru noi proiecte.

Compania de dezvoltare imo­biliară Globalworth, fondată şi condusă de grecul Ioannis Papalekas, şi-a majorat cu circa 55% valoarea portofoliului comparativ cu 2014, ajungând la o valoare estimată de peste 930 de milioane de euro la finalul anului trecut, potrivit raportului pu­bli­cat de companie pe bursa de la Londra. După ce va finaliza proiectele aflate în con­strucţie, dezvoltatorul va avea un portofoliu evaluat la peste 1 miliard de euro. În prezent portofoliul Globalworth cuprinde 19 active, din care 13 finalizate, 4 investiţii în curs de dezvoltare şi două terenuri ce urmează a fi folosite ulterior pentru noi proiecte.

Tot în raportul Globalworth apare informaţia potrivit căreia numele proiectului de birouri din zona metroului Aurel Vlaicu, cunoscut până acum ca Bucharest One, a devenit Globalworth Tower. Proiectul este finalizat din primele trei luni din 2016, însă chiriaşii se vor muta în următoarele luni.