Bilanţul cutremurului din Ecuador a ajuns la 235 de morţi şi peste 1.500 de răniţi

Autor: Roxana Maciuca 17.04.2016

Dintre oraşele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este oraşul turistic Pedernales.

Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară. Potrivit autorităţilor, cutremurul a fost urmat de 163 de replici, majoritatea lovind oraşul Pedernales.

"Sunt mulţi oameni prinşi în numeroase locuri şi noi am lansat operaţiunile de salvare", a declarat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas.

Preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, şi-a întrerupt vizita în Italia pentru a lua parte la gestionarea situaţiei de criză. "Prioritatea imediată este de a salva oamenii prinşi între dărâmături", a declarat Correa.

"Orice poate fi reconstruit, dar vieţile oamenilor nu pot fi recuperate şi asta doare cel mai tare", a adăudat preşedintele ecuadorian.

Circa 13.500 de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de intervenţie şi salvare a posibililor supravieţuitori.

Statele Unite au confirmat că printre victimele decedate se află şi cetăţeni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat că şi doi cetăţeni canadieni figurează în bilanţul celor decedaţi.