Vast Resources a primit extinderea licenţei de prospectare la mina Mănăilă

Ziarul Financiar 18.04.2016

"Ceea ce ne dorim este să reuşim să extindem durata de viaţă a minei de la Mănăilă cât mai mult posibil. Pentru companie, acest lucru se traduce printr-o serie de investiţii substanţiale atât în infrastructura minei şi a ceea ce este în jurul acesteia, cât şi în ceea ce priveşte forţa de muncă de aici. Politica Vast Resources de a colabora cu furnizori locali rămâne şi ea valabilă, astfel că sperăm ca zona Iacobeni-Mănăilă în sine să cunoască o dezvoltare majoră,” a declarat Andrew Prelea, Preşedinte şi Director Executiv al Vast Resources.

Prin obţinerea unei extinderi a licenţei de explorare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), britanicii au undă verde pentru a cerceta potenţialul mineral al unei suprafeţe adiţionale de 1.323 km pătraţi.

Extinderea zonei de explorare vine după o analiză a datelor istorice, care au indicat o extindere a minereurilor polimentalice în nord-vestul şi şi sud-estul carierei. Ca urmare a activităţilor demarate, compania britanică îşi propune, în următorii ani, să dezvolte mina de la Mănăilă atât suprateran, cât şi în subteran.

Vast Resources vrea să construiască la Mănăilă o instalaţie de flotaţie modernă şi un laborator care va fi situat chiar în apropierea ansamblului minier, pentru ca operaţiunile de exploatare să fie optimizate.

Compania a fost fondată în anul 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.