Acţiunile Teraplast s-au scumpit cu 7% de la începerea răscumpărărilor

Autor: Roxana Pricop 20.04.2016

Titlurile producătorului de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Te­raplast Bistriţa (TRP) s-au apreciat cu 7,2% de la începerea programului de răs­cumpărări, pe 7 februarie, până în pre­zent, atingând o cotaţie de 0,59 lei/uni­tate.

Compania a răscumpărat circa 830.000 de acţiuni proprii, reprezentând 40% din plafonul ma­xim de acţiuni pro­pus de 2 milioane de acţiuni (0,7% din capitalul social). Firma de bro­keraj BT Securities, parte din grupul finan­ciar Banca Tran­sil­va­nia, intermediază tran­zacţiile de răscum­părare de acţiuni derulate de Teraplast Bistriţa. Bugetul companiei pentru această operaţiune este de 1 mil. lei.

Luând în calcul un preţ mediu de 0,578 lei/unitate în perioada 8 februarie - 24 martie, când a fost pu­bli­cată cea mai re­centă notificare de răs­cum­părare, re­zul­tă că valoarea ac­ţiunilor TRP răs­cum­părate se ridică la circa 470.000 de lei. Acţiunile răscumpărate vor fi folo­site pentru recompensarea şi fidelizarea an­gajaţilor.

Grupul Teraplast şi-a bugetat pentru acest an un profit net de 44,7 mil. lei, în creştere cu 27% faţă de rezultatul raportat anul trecut, care a fost cel mai bun an din activitatea grupului. Afa­cerile ar urma să avanseze cu 20% până la 473 milioane de lei în acest an, potrivit bugetului consolidat publicat de Teraplast.

Grupul Teraplast include compania Tera­plast SA, cea mai mare din grup, cu o pon­dere de 66% în afacerile consolidate de 393 mil. lei de anul trecut şi listată la bursa din Bucureşti sub simbolul TRP, subsidiara Plastsistem, subsi­diara Tera­glass, subsidiara Teraplast Mol­dova şi Politub. În 2015, afacerile consolidate ale grupului au avansat cu 20% până la 393 mil. lei, iar profitul net s-a cifrat la 35,2 mil. lei, de 2,2 ori mai mare decât profitul din 2014.