Acţiunile europene au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de miercuri

Ziarul Financiar 20.04.2016

Compania SAP a tras în jos acţiunile după rezultatele mai slabe din primul trimestru. BP a condus declinul în piaţa petrolului, în condiţiile în care muncitorii din Kuweit au spus că vor opri greva care a încetinit producţia de petrol.

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 0,2% în Londra, oprind avansul din ultimele două zile. În ciuda creşterii de ieri, acţiunile europene încă sunt cu 16% sub maximul atins în urmă cu un an, iar scepticismul despre capacitatea BCE de a impulsiona economia a luat locul optimismului legat de măsurile de stimulare.

"Este dificil să găseşti un boost major. Băncile centrale nu mai au ce face, aşa că nu ne putem aştepta la nimic pozitiv din partea lor. Trendurile de câştig nu sunt «destul de pozitive» pentru ca Europa să susţină o creştere a pieţei”, a spus Otto Waser, chief investment officer de la R&A Research &Asset Management.

Indicele Europe Stoxx 50 a crescut cu 0,08%, în timp ce bursa din Londra a scăzut cu 0,48%, indicele bursei din Frankfrut, DAX, a scăzut cu 0,09%, iar bursa din Paris a scăzut cu 0,09%. Pe creştere este bursa din Madrid, cu un avans de 0,92%.