Lanţul de librării Diverta a finalizat cu afaceri de 9,5 milioane de euro. „Avem în plan reamenajarea magazinelor mari“

Autor: Mirabela Tiron 21.04.2016

Diverta, lanţul de librării deţinut de omul de afaceri Radu Octavian şi care a ieşit din insolvenţă în 2013, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro şi cu 23 de magazine, potrivit oficialilor companiei.

„După mai mulţi ani în care compania a tre­cut prin diverse res­truc­turări, anul acesta putem miza din nou pe creştere, pe fondul sta­bilizării bu­si­nessului şi al îmbunătăţirii indica­torului de vânzare/mp cu 20% în ultimii doi ani. Astfel, pentru 2016 ne propunem o creştere cu 5% a cifrei de afaceri“, a declarat pentru ZF Amalia Buliga, directorul general al lanţului.

În acest an este în plan reamena­jarea magazinelor mari din Bucureşti, în special cele din mallurile Băneasa, Mall Vitan, Plaza. „Reamenajările vizează în principal transformarea Diverta într-un one-stop-shop prin adăugarea de noi produse, cum este colţul dedicat Lego de exemplu, care completează cele trei zone principale de interes: papetărie, carte, jucării. În plus, noua amenajare urmăreşte să ofere mai mult spaţiu de lectură clienţilor adulţi şi copii. (...) Nu în ultimul rând, sunt preconizate in­ves­tiţii în magazinul online şi în spaţii noi.“