Brazilienii de la Stefanini şi-au majorat afacerile cu 30% în 2015 şi au ajuns la 1.400 de angajaţi în România

Autor: Ioana Nita 21.04.2016

Cea mai mare parte a veniturilor este generată de serviciile de suport IT, însă divizia de dezvoltare software a ajuns la o pondere de peste 30% anul trecut.



Furnizorul brazilian de servicii IT Stefanini a ajuns anul trecut la afaceri de 140 milioane de lei pe plan local, cu circa 30% mai mult faţă de 2014, în condiţiile în care a crescut cererea pentru dezvoltarea de aplicaţii, în special mobile, dar şi pentru serviciile de suport IT. În total, Stefanini România a adăugat 15 proiecte noi în portofoliu în 2015.

„Anul trecut am crescut cu circa 30% mai mult faţă de estimarea de 25%, şi pe fondul creşterii semnificative a diviziei de aplicaţii. Ceea ce înseamnă că am avut venituri de 140 de milioane de lei în România. Am crescut atât din clienţi existenţi, cât şi din clienţi noi. Avem peste 15 businessuri noi de la clienţi existenţi sau branduri noi“, a declarat pentru ZF An­dreea Stănescu, vicepreşedinte al opera­ţiu­nilor Stefanini de suport it pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

Majoritatea clienţilor Stefanini sunt companii multinaţionale care activează în industrii precum cea a bunurilor de larg consum (FMCG), energie, financiar-bancară, auto sau chimică.

Activitatea Stefanini România se împarte în diviziile de suport IT şi divizia de dezvoltare software, care a început să genereze tot mai mult business pentru companie.

„Ponderea diviziei de aplicaţii a crescut anul trecut, ajungând la  peste o treime din cifra de afaceri locală. A fost un an foarte bun pentru divizia de aplicaţii“, a precizat Stănescu.