Fondul de investiţii Axxess Capital negociază preluarea retailerului online elefant.ro

Autor: Cristina Roşca 21.04.2016

Fondul de investiţii Axxess Capital, condus de execu­tivul român Horia Manda, negociază preluarea elefant.ro, unul dintre puţinii retailieri online locali cu afaceri anuale de peste 10 milioane de euro, potrivit surselor ZF.

Elefant.ro, care a avut în 2014 afaceri de 11 mil. euro şi pierderi nete de 1,4 mil. euro, a intrat în business ca o librărie online, dar s-a extins puternic în ultimii ani către noi segmente precum electrocasnice, jucării, accesorii sau fashion devenind practic un „mall online“.

Retailerul estimase în iulie că va atinge afaceri de 20 mil. euro în 2015, însă nu a comunicat până în prezent date privind evoluţia businessului.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited înregistrată în Cipru. Firma cipriotă deţine 89,9% din business, iar în spatele ei se află, potrivit datelor ZF, omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova. Un pachet minoritar, de 10,1%, este deţinut şi de fondul de investiţii Catalyst România, care a intrat în companie în 2014.