Uniunea Europeană vrea măsuri mai dure împotriva evaziunii fiscale

Autor: Ştefan Stan 24.04.2016

Uniunea Europeană vrea un nou set de măsuri pentru a descuraja evaziunea fiscală, în condiţiile în care mai multe partide populiste susţin că Guvernele închid ochii la inegalităţile din economia mondială şi se folosesc de scandalul Panama pentru a-şi demonstra teoria,scrie Bloomberg.

Impulsionaţi de "revoltele" populare de peste tot din Europa în urma informaţiilor făcute publice în scandalul Panama, miniştrii europeni au arătat un front comun în lupta împotriva evaziunii fiscale si vor o nouă lege pentru paradisurile fiscale si pentru transparenţa fiscală.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti, îngheţate în timp, departe de zgomotul şi agitaţia marilor oraşe. Galerie FOTO spectaculoasă

Cel mai colorat maraton: cum arată Color Run de la înălţime. Galerio FOTO. VIDEO

Trebuie să încerci! Oaza din subteran: Cafenea, cinema 3D, restaurant la 120 de m adâncime. Galerie FOTO

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

"Riscul ascensiunii populismului este extrem de ridicat, mai ales dacă nu acţionăm destul de decisiv sau destul de rapid pentru a face o schimbare", a spus Michel Sapin, ministrul francez de finanţe.

Scandalul de luna aceasta, prin care milioane de documente păstrate secrete au fost expuse, arătând unde îşi ţin averile zeci de oameni de afaceri si politicieni, a reprezentat ocazia perfectă pentru grupurile populiste să câştige popularitate.