Doi fraţi din Cluj au ajuns la afaceri de 7 milioane de euro din construcţii industriale. „Obiectivul este să trecem de 10 milioane de euro“

Autor: Corina Mirea 25.04.2016

Compania Wincon din Cluj-Napoca, controlată de antrepre­norii Bogdan şi Werner Irsik, a avut anul trecut afaceri de aproximativ 7 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de anul precedent. Pentru anul în curs ce doi fraţi vor să treacă de pragul de 10 milioane de euro din proiectarea şi execuţia construc­ţiilor de tip industrial, potrivit lui Bogdan Irsik.

„Wincon a fost creat în 2007 după ce am ieşit dintr-un parteneriat cu doi foşti asociaţi tot în do­meniul construc­ţiilor (Bautrust – n. red.). Aveam 29 de ani şi porneam iar de la zero. Am luat cu mine doar know-how şi relaţiile cu furni­zorii. Am reînceput lucrul cu doi ingineri în proiectare, iar eu făceam ofertarea şi mă ocupam de project management. Am avut noroc pentru că lucrările se găseau uşor, 2007 şi prima parte a anului 2008 au fost perioade bune de care cred că am reuşit să profităm. În 2016, obiectivul este să tre­cem de pragul psihologic de 10 mil. euro“, a spus pentru ZF, într-un inter­viu acordat prin e-mail, Bogdan Irsik. El deţine în prezent 90% din com­pania Wincon, în timp ce fratele său Werner Irsik are 10% din părţile sociale.