Fondul de pensii administrat de Allianz-Ţiriac a investit 850 mil. lei pe bursa de la Bucureşti

Autor: Roxana Pricop 25.04.2016

Fondul de pensii private obligatorii AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private, a ajuns la investiţii de 850 de milioane de lei în acţiuni ale companiilor listate la bursa din Bucureşti anul trecut, reprezentând 15% din activele sale. Titlurile de stat sunt principala investiţie, cu o pondere de 68% în active.

AZT Viitorul Tău este al doilea cel mai mare fond de pensii private obligatorii din piaţă, cu active de 5,4 miliarde de lei de la 1,4 mi­lioane de parti­ci­panţi la finalul anului trecut. Fon­dul a ra­portat un ran­dament de 2,4% în 2015, printre cele mai mici din rândul fondurilor de pensii obligatorii.

Asemeni celorlalte fonduri de pensii private obligatorii din piaţă, titlurile de stat sunt principala investiţie a fondului AZT Viitorul Tău. La 31 de­cembrie 2015, valoarea plasamen­telor în titluri de stat era de 3,7 miliarde de lei, cu 800 milioane de lei mai mult decât la finalul anului 2014. Creşterea expunerii s-a realizat în principal graţie achiziţiei de noi titluri.