Copos a încasat între 10 şi 20 mil. euro pe fabrica de motoare ANA Imep

Autor: Mirabela Tiron 25.04.2016

Tranzacţia, cu o valoare estimată între 10 şi 20 mil. euro, marchează exitul din zona de producţie industrială pentru George Copos, antreprenor care în 2006 a avut pe masă o ofertă de peste 40 mil. euro de la gigantul american Emerson, dar nu a vândut atunci compania.

Fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş), controlată de familia Copos, a fost preluată de către japonezii de la Nidec Corporation, companie cu aproape 100.000 de salariaţi şi afaceri de peste 8 mld. euro care produce motoare electrice.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă potrivit unor surse din piaţă ea se situează între 10 şi 20 mil. euro. Nidec Corporation, companie cu sediul în Japonia şi listată la New York Stock Exchange, a preluat 94,8% din acţiunile ANA Imep. Restul acţiunilor sunt controlate, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de persoane fizice şi juridice.

Proprietarii ANA Imep au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internaţional al producătorului japonez, precum şi potenţialul excepţional de creştere a societăţii în viitor, potrivit oficialilor companiei.