Două echipe de studenţi din Sibiu şi una din Cluj, calificate la Concursul European de Robotică

Ziarul Financiar 25.04.2016

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu, două echipe de studenţi ai Facultăţii de Inginerie din Sibiu şi una de la Universitatea Tehnică din Cluj s-au calificat la Concursul European de Robotică – Eurobot 2016, care va avea loc în Le Kremlin-Bicętre, Franţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Etapa naţională a concursului european de robotică s-a desfăşurat în perioada 23 -24 la Facultatea de Inginerie din Sibiu, la ea participând şase echipe.

Tema concursului din acest an a fost ”The Beach Bots”, roboţii efectuând sarcinile impuse.

"Sarcinile efectuate de roboţi au fost să îşi anunţe prezenţa pe plajă prin ridicarea steagurilor, au mers la pescuit, s-au plimbat pe faleză, au construit castele de nisip şi au adunat scoici. La finalul celor 90 de secunde de joc, roboţii s-au adăpostit sub parasolar”, se arată în comunicat.

Primele două locuri au fost ocupate de echipele "CyberTech" şi "PowerBot" ale Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, coordonate de prof. dr. ing. Gabriel Racz şi asist. dr. ing. Mihai Crengăniş, iar locul al treilea a revenit echipei "Team007" de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Cele două echipe câştigătoare de studenţi ai Facultăţii de Inginerie din Sibiu şi cea a Universităţii Tehnice din Cluj urmează astfel să paticipe, în perioada 11-12 iunie, la Concursul European de Robotică – Eurobot 2016, care va avea loc în Le Kremlin-Bicętre.