Orange are aproape 5 milioane de contracte de abonament, mai mult decât dublu faţă de RCS&RDS şi Telekom

Autor: Adrian Seceleanu 26.04.2016

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a dezvăluit în premieră odată cu publicarea datelor financiare pentru primul trimestru din acest an raportul exact dintre abonamente şi cartele preplătite, cifrele indicând o poziţie de forţă a companiei: aproape 5 milioane de contracte de abonament, la mare distanţă de rivali.

“La 31 martie 2016, Orange România avea 10.009.000 clienţi din care 48,2% abonaţi şi 51,8% utilizatori ai serviciilor PrePay, ponderea în creştere a abonaţilor confirmând tendinţa de adopţie a  acestui tip de servicii”, conform datelor comunicate de companie.

Luând în calcul datele comunicate de companie rezultă că operatorul avea 4,824 milioane de contracte de abonamente la finele lunii martie.

Datele anunţate de Orange arată că operatorul şi-a mărit pe durata anului trecut şi în primele trei luni ale acestui an portofoliul de abonamente cu peste 400.000 de contracte. La finele anului 2014 compania avea 4,4 milioane de abonamente, conform datelor dintr-un raport publicat anterior de grupul francez Orange, acţionarul majoritar.

Al doilea jucător de pe piaţa de abonamente este Vodafone cu 3,5 milioane de contracte la finele lunii decembrie, urmat de RCS&RDS cu peste 2 milioane de contracte - cifră valabilă la finele lunii martie.

Pe ultimul loc din acest punct de vedere a căzut grupul Telekom România, care are mai puţin de 1,9 milioane de contracte de abonamente, strânse într-o perioadă de aproape 10 ani, după relansarea operaţiunilor de la finele anului 2005.